Andrew drove his car 234 km from Dawson to mayo in Yukon territory in 3 h. Brain drove his truck along the same route at an average speed of 5 km/h greater than andrew's average speed. How much less time did brian take, to the nearest minute.

Key things to KNOW!

60 Minutes in 1 Hour

180 Minutes in 3 hours

60 Minutes in 1 Hour

180 Minutes in 3 hours

Show my thinking:

I made a mistake, Instead of 180-161=11. It's supposed to be 180-169. Sorry.

234/3 = 78

78+5=83

234/83= 2.819

2..819*60= 169

78+5=83

234/83= 2.819

2..819*60= 169

3*60=180

180-169=11

180-169=11

Brian beat Andrew in 11 Minutes.

Great post Ivan. Your post really included a lot of detail and steps. Also its a good thing to talk about the key informations.

ReplyDeleteGood job Ivan! You seemed to have the same question as me .. Interesting. Well I got the same answer as you and found my answer this way as well, so I don't see anything wrong..

ReplyDeleteGood post Ivan! It's good that you showed your work and explained it well. Good job!

ReplyDeleteGood job Ivan! It's great how you explained your work with a lot of details. I really like how you corrected your mistake instead of just ignoring it.

ReplyDelete